Noorse witte heilbot op z’n Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 filets van 180 g Noorse witte heilbot
zoutwater oplossing (1/2 liter water en 50 g zout)
Peper uit de molen
Olijfolie
Knoflook, fijngesneden
Verse groene kruiden zoals salie of basilicum
Bereiden
- Leg de filets 20 minuten in de zoutwater oplossing.
- Dep ze droog met keukenpapier.
- Wrijf de vis in met een mengsel van peper, olie, knoflook en kruiden.
- Grill de vis 3 – 5 minuten aan elke kant op een matig vuur.
- Bestrijk de vis tijdens het grillen nog een keer met olie en groene kruiden.
Tip: Eet bij de vis een salade van rucola en tomaten en nieuwe aardappeltjes met een beetje pesto.
Exportorganisatie voor Noorse vis
holland@seafood.no
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Maatjes á la mode
Kabeljauw-ovenschotel
Gestoofde schol met witte wijnsaus
Ovenschotel met tonijn
Geroosterde paling